Digitale beveiliging als aanvulling op uw inbraakalarmsysteem

Om het de inbreker niet makkelijk te maken, kunt u zelf al veel doen aan de beveiliging van uw huis en/of bedrijf, denk dan aan goed hang- en sluitwerk. Tevens verhoogt een beveiligingsinstallatie (inbraakalarmsysteem of camerabeveiliging) de drempel voor een inbreker, Vodavi kan u hierin vrijblijvend adviseren. Als aanvulling op de eerder genoemde mogelijkheden kunt u denken aan buurtpreventie. Vorig jaar is digitale buurtpreventie als pilot gestart in Rotterdam. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een landelijk platform.

logo-veilige-buurt-fb

Veiligebuurt-app houdt meer dan 200 gemeentes veilig

De ‘Veiligebuurt-app’ wordt in meer dan vijftig procent van de Nederlandse gemeenten gebruikt door buurtbewoners. Met de app houden alerte buurtbewoners hun wijk veiliger en voorkomen ze inbraken.

De digitale buurtpreventie begon nog geen jaar geleden als pilot in Rotterdam en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk platform, dat groeit met vijf procent gebruikers per week. Deze maand heeft de app zelfs voet aan de grond gekregen in het Duitse Keulen, waar de app bekend staat onder de naam ‘Sichere Nachbarschaft’.

Minder inbraken

Door de digitale buurtpreventie is in meerdere wijken het aantal inbraken verminderd met dertig procent. Dit succes heeft er mede voor gezorgd dat er veel buurtpreventiegroepen zijn ontstaan. De Veiligebuurt-app is gratis en werd in Rotterdam ontwikkeld in samenspraak met bewoners en de gemeente.

Toch ondervinden mensen ook wel eens barrières om deel te nemen aan de buurtapp. “Mensen willen hun telefoonnummer niet met iedereen in de buurt delen en ze balen van ongewenste berichten”, aldus één van de oprichters van de Veiligebuurt-app Tim van Belkom.

Hoe werkt het?

Bewoners worden bij de Veiligebuurt-app op basis van zijn postcode in de betreffende straat- en buurtgroep geplaatst. Doordat mensen automatisch bij elkaar in de buurtgroep komen en meldingen van elkaar gescheiden worden, moet de app het eenvoudig maken om een oogje in het zeil te houden.

Bron: Security Management