Feestdagen populair bij inbrekers

Feestdagen

“Traditiegetrouw worden de meeste inbraken in december en januari gepleegd. Kerst en oudejaarsdag zijn zelfs favoriet bij inbrekers. Erg verrassend is dat ook niet. Bewoners zijn met de feestdagen vaak langere tijd van huis, vooral tijdens de avonduren.“ Let daarom goed op uw beveiliging tijdens de feestdagen.

Simpele maatregelen

Moeten we dan massaal onze afspraken maar afzeggen? Nee! Met een paar simpele maatregelen kunt u de kans op een inbraak al aanzienlijk verkleinen. Om te beginnen moet u de woning bij vertrek natuurlijk zorgvuldig afsluiten. Alleen de deur achter u dichttrekken is niet voldoende. De deuren én ramen moeten echt met een sleutel op slot gedraaid worden. Daarnaast is het van groot belang dat de woning na vertrek een bewoonde indruk maakt. Laat bijvoorbeeld wat glazen op tafel staan. Maar maak van uw raam geen etalage. Leg uw tablet of smartphones niet in de vensterbank of vol in het zicht op de eettafel.

Verlichting helpt ook bij het voorkomen van een inbraak. Laat in en om het huis lampen branden. In de donkere wintermaanden is het anders wel erg goed zichtbaar dat u niet thuis bent. Gebruik geen klein lichtje om te doen of u thuis bent; daar prikken inbrekers wel doorheen. Laat bijvoorbeeld ook op de bovenverdieping een lamp aan.
Het wordt steeds goedkoper om slimme technische preventieoplossingen aan te schaffen. Zo zijn er producten te koop die ervoor zorgen dat het lijkt alsof de televisie aanstaat. Maar denk ook aan een deurbel die tegelijkertijd opnames maakt die u op een mobiele telefoon kunt bekijken. Sommige inbrekers bellen namelijk eerst aan om te kijken of er iemand opendoet. Via uw telefoon krijgt u door dat er iemand aanbelt en kunt u antwoorden dat u boven bent en even niet naar de deur kunt komen.

Preventieadvies

Voor een uitgebreid preventieadvies, inclusief informatie over producten die u zelf kunt installeren of het laten installeren van een beveiligingsinstallatie (inbraakalarm/camerabeveiliging), kunt u altijd contact opnemen met Vodavi of bel met telefoonnummer 0182 353685 of check onze website voor meer informatie.

Inbreker met koevoet (feestdagen popullair bij inbrekers)