Vakantie? Voorkom inbraak!

Geniet van de zomer. Sluit inbrekers buiten!Vakantie? Voorkom inbraak! Vodavi geeft tips om inbraak te verkleinen

Heerlijk vooruitzicht: de zomervakantie of zomaar eens één of meer dagen er op uit trekken. Helaas verheugen ook inbrekers zich op de zomer…. Zij slaan bovengemiddeld vaak hun slag omdat de onachtzaamheid van veel vakantievierders hen daartoe in de gelegenheid brengt.

Tips, voorkom inbraak

Vodavi bv geeft u een aantal tips die de kans op een inbraak aanmerkelijk verkleinen:

* Vergeet niet uw huis goed af te sluiten wanneer u buitenshuis gaat recreëren. Denk ook aan uw ramen. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang. Met een Politiekeurmerk Veilig Wonen krijgt u vaak zelfs korting op de inboedelverzekering.

*  Vermeld nooit op Social Media dat u met vakantie gaat of bent. Ook melding maken van uw vakantie op voicemail is niet handig. Sommige eigentijdse inbrekers zijn dol op dit soort berichten …

* Zorg dat ladders en ander klimgerei veilig opgeborgen of stevig vast gemaakt zijn.

* Zorg dat uw huis een bewoonde indruk geeft. Laat dus wat kopjes op het aanrecht staan en leg een krant op tafel. Daarnaast kunt u een tijdschakelaar op de lampen instellen zodat het lijkt alsof er mensen thuis zijn.

* Laat iemand de post weghalen zodat er geen stapels achter de deur ontstaan.

*  Zorg voor zichtbaarheid. Hoe beter uw huis zichtbaar is vanaf de weg, des te kleiner de kans op inbraak. Knip de heg dus even bij en houd de gordijnen open.

* Heeft u een oprit? Vraag dan de buren om af en toe hun auto daar te parkeren zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

* Zorg dat kostbare spullen uit het zicht zijn.

* Stel uw buitenlamp in op beweging. Buitenverlichting met een sensor schrikt inbrekers af.

* Zet containers achter slot en grendel.

Meer informatie:

Voor meer informatie over een  alarminstallatie of andere beveiligingssysteem, kunt u terecht bij Vodavi bv via telefoonnummer 0182 353685, per e-mail info@vodavi.nl of via het contactformulier.

Vodavi: vakantie? Sluit inbrekers buiten!