Trotse sponsor Groene Hart Wielerclub

De Groene Hart Wielerclub mag zonder overdrijving gerekend worden tot de gezelligste sportgezelschappen van de Krimpenerwaard en ver daarbuiten. Sponsor Vodavi voelt zich alleen daarom al prima thuis bij de achttien leden tellende groep.

Groene Hart Wielerclub

Jan Koppe is voorzitter van de Groene Hart Wielerclub. Hij was achttien jaar geleden ook bij de oprichting betrokken. “Als je een maar in het bestuur zit, kom je er nooit meer uit”, stelt de Bergambachtenaar grijnzend vast. “Maar daar is mee te leven hoor, ha ha!”

De club vond zijn oorsprong in groepje mannen dat het leuk vond om samen door mooie landschappen te fietsen. “We begonnen met z’n vieren”, vertelt Jan Koppe. “Van lieverlee kwamen er mensen bij. En nu zijn we al een tijd met zijn achttienen. Méér moet je, omwille van de veiligheid, niet willen.”

Saamhorigheid

De Groene Hart Wielerclub trekt er iedere zaterdagmiddag op uit. In de zomermaanden wordt er ook op woensdagmiddagen gereden. “Saamhorigheid is ons sleutelwoord”, weet Jan Koppe. “En we zijn heel direct naar elkaar toe. Als je iets dwars zit dan wordt je geacht dat ook direct uit te spreken. Dat werkt prima. We zijn een echt en hecht team.”

Fameus zijn de ledenvergaderingen waarbij in Eetcafé ’t Centrum te Bergambacht dee lachsalvo’s niet van de lucht zijn en de heerlijkste hapjes en drankjes genuttigd worden. Hoogtepunt vormt steevast de speech van Cor Teeuwen, een half uur redevoering vol hilarische anekdotes.

“En fietsen doen we uiteraard ook, zegt Jan Koppe breed lachend. “We maken toertochten met lengtes van 100 à 125 kilometer. Daarbij rijden we een redelijk hoog tempo, zo’n 35 kilometer per uur. Zelfs Arie van Erk is vrijwel altijd van de partij. Dat is bijzonder omdat hij niet meer in de buurt woont als burgemeester van Hillegom. Maar hij kan de sfeer niet missen hè!”

Sponsors

De Groene Hart Wielerclub telt zo’n vijftien enthousiaste sponsors, van wie Vodavi er één is. “Martin Vonk is niet zo’n fietser”, weet Jan Koppe, “maar hij geniet wél van onze gezelligheid. We zijn enorm blij met Vodavi’s support.”

Vodavi trotse sponsor Groene Hart Wielerclub