Maropa Europe: blij met Vodavi

Maropa Europe: blij met Vodavi

De uitbreiding van haar bedrijfspand aan de Broeikweg in Schoonhoven, vormde voor Maropa Europe een goede aanleiding om Vodavi in te schakelen!

“We hadden een uitbreiding van de telefooncentrale en ons ICT netwerk nodig,”, vertelt Richard Janse, directeur van Maropa. “Ook diende de alarminstallatie te worden vervangen, moest er een wifi-netwerk geplaatst worden en wilden we ook graag dat de deurintercom verbeterd werd. Kortom: er was veel werk aan de winkel voor Martin Vonk en zijn team. Nu het project is afgerond mogen we vaststellen dat Vodavi zijn goede naam meer dan waar heeft gemaakt en wij weer helemaal up to date zijn.”

Maropa Europe

Maropa Europe is al een kleine 35 jaar dé specialist als het gaat om autogene las- en snijtechniek. “Als groothandel beschikken wij over het meest complete programma van de Benelux”, vertelt directeur Richard Janse. “Daarnaast zijn we ook steeds meer actief op de Duitse markt. Daar liggen absoluut mooie mogelijkheden om onze klantenkring flink uit te breiden.”

Met zijn elf medewerkers tellende onderneming, importeert Richard Janse samen met zijn compagnon de apparatuur uit verschillende delen van de wereld. “De verdeling ervan vindt plaats over distributeurs. We leveren dus niet direct aan de eindgebruiker.” Het bijzondere van Maropa is dat het bedrijf stevig overeind blijft in een krimpende markt. “Dat heeft met twee dingen te maken. Allereerst beschouwen onze klanten ons als een solide partner die hen vervolgens altijd op hun wenken bediend. Daarnaast merken we dat zich nauwelijks nieuwe concurrenten aandienen op onze markt. Ook dat gegeven zorgt voor stabiliteit.”

Maropa werd in 1983 opgericht door de vader van Richard Janse. “Pa werkte daarvóór bij een soortgelijk bedrijf en boekte met de autogene apparatuur heel behoorlijke omzetten. Op een gegeven moment besloot hij voor zichzelf te beginnen. Hij legde contact met de fabriek Maropa in Italië en stelde daar voor om hun producten in Nederland te gaan vertegenwoordigen. Zo is het begonnen. Maropa in Italië bestaat inmiddels al jaren niet meer.  Maar de naam Maropa leeft voort. In Schoonhoven om precies te zijn!”

Meer informatie

Voor meer informatie over Maropa Europe klikt u hier voor de website.

Maropa Europe blij met Vodavi