Uniek garagebedrijf én Vodavi fan

Brandbeveiliging

Voor de beveiliging en brandbeveiliging van het bedrijfspand en het nabijgelegen woonhuis doet De Gruyter & De Jong al jaren een beroep op Vodavi. “Een buitengewoon betrouwbare partner die niet alleen veel verstand van zaken heeft, maar ook meteen paraat staat als dat nodig is. Bovendien heb ik Vodavi-eigenaar Martin Vonk leren kennen als een eerlijke ondernemer met hart voor ons belang.”

Hoe belangrijk een goede brandbeveiliging is ondervonden Cor de Jong en zijn gezin in juni 2007. Toen s’ nachts vanwege een oververhitte spot brand ontstond op de bovenverdieping van hun woning. “Omdat we rookmelders hadden laten installeren door Martin Vonk liep het gelukkig goed af. Het had heel anders kunnen gaan, besefte ik me destijds. Reden waarom ik toen én nu scherp ben op de veiligheid. Met Vodavi heb ik die garantie in zowel onze woning als in het bedrijf. Overal zijn rookmelders te vinden. Ook hebben we via Vodavi inbraakalarmering. Dat is ook handig omdat we de voorbije jaren enkele inbraakpogingen hebben meegemaakt. Verder dan pogingen kwam het niet vanwege het alarm. Het werkt dus uitstekend.”

Bosch Car Service De Gruyter & De JongVoor de beveiliging en brandbeveiliging van het bedrijfspand en het nabijgelegen woonhuis doet De Gruyter & De Jong al jaren een beroep op Vodavi

Bosch Car Service De Gruyter & De Jong mag je gerust een veelzijdig autobedrijf noemen. De onderneming van Cor de Jong is niet alleen een prima adres voor onderhoud en reparatie aan alle automerken. Men verkoopt occasions en is met zijn Mercedes Klassiek Service een begrip onder Mercedes-liefhebbers in binnen en buitenland.

We treffen Cor de Jong in de showroom van zijn in Bergambacht gevestigde onderneming. De Mercedes Young- en oldtimers glimmen je van alle kanten tegemoet. “Mijn mooiste is de 190E 2,5 16V Evolution 2”, wijst Cor de Jong naar een zwarte en fraai  ‘bespoilerde’ bolide op vijf meter afstand. Er zijn er slechts 500 van gebouwd. Een heel speciale Mercedes dus, gebouwd voor het circuit. Een paar maanden geleden heb ik met deze auto mijn racelicentie behaald op Zandvoort. Was een mooie belevenis!”

Familiebedrijf De Gruyter & De Jong bestaat al sinds de jaren zestig. “De eerste auto die mijn vader kocht en verkocht was een Mercedes”, verklaart Cor de Jong het specialisme van het huis. “Ik nam de zaak in 1999 over. Vervolgens hoorde ook het Seat-dealerschap tot onze activiteiten, maar dat heb ik op een gegeven moment na een jaar of tien beëindigd. Sinds 2008 richten we ons vooral op jonge en klassieke Mercedessen en verkoop, onderhoud en reparaties van alle andere merken. Op klassiekergebied zijn we uniek en hebben we een grote aantrekkingskracht op klanten uit binnen- en buitenland. Speciaal voor hen organiseren we regelmatig ‘technische dagen’ compleet met lunch en wat er verder nodig is om er een feestje van te maken. Tijdens zo’n event gaan we in de werkplaats in op de techniek aan de hand van voorbeelden van daar aanwezige auto’s. Ook organiseren we de zogenaamde ‘cars en koffie’ met  een aantal routes door de Krimpenerwaard waarbij de deelnemers langs de mooiste plekjes van het gebied komen. In de Mercedes-scene zijn deze activiteiten al heel bekend, maar we zijn bereid om dit ook voor andere merken te organiseren. Kijkt u maar eens op www.mercedes-klassiekerservice.nl of www.boschclassic.nl.