Aantal woninginbraken in zeven jaar gehalveerd

Aantal woninginbraken in zeven jaar gehalveerd.Woninginbraken in zeven jaar gehalveerd, blijf alert in de vakantieperiode

Het aantal woninginbraken is vorig jaar gehalveerd ten opzichte van zeven jaar geleden. In 2018 werd 42.798 keer ingebroken in een woning. Zeven jaar geleden gebeurde dat in ons land  ruim twee keer zo vaak: 91.930. Dat meldt de politie op de dag (woensdag 19 juni 2019), die is uitgeroepen tot European Focus Day on Domestic Burglary: de Europese dag tegen woninginbraken.

„Hoewel het aantal woninginbraken sinds 2012 is gehalveerd, blijft het noodzakelijk dat mensen hun woning goed beschermen tegen inbrekers. Met de juiste preventiemaatregelen, neemt de kans op een inbraak tot 90 procent af, aldus de politie. 42.798 woninginbraken „zijn er voor mij nog 42.798 te veel”, zegt Sybren van der Velden, landelijk projectleider woninginbraak bij de politie. „Een inbraak in je woning is een heel heftige ervaring. Een wildvreemde die je huis openbreekt, doorzoekt en je spullen steelt. Op de plek waar je je het veiligst moet voelen.”

Meerdere acties en campagnes

De afgelopen jaren zijn er meerdere acties en campagnes geweest waarmee mensen bewust werden gemaakt van woninginbraken. Daarnaast werden de mensen gewezen op woninginbraakpreventie, onder meer onder de noemer ’maak het ze niet te makkelijk’. Op deze manier werden mensen gewezen op wat ze zelf kunnen doen tegen een inbraak. Het gaat vooral om tips als:Maakt het ze niet te makkelijk. Inbrekers gaan niet met pensioen of met vakantie
– doe als je het huis uit gaat altijd je ramen dicht
– doe de deur op slot
– laat ’s avonds licht branden als je weg bent.

Ook zijn er op veel plaatsen zogeheten wittevoetjesacties gehouden. Hierbij kwamen toezichthouders van de gemeente en politieagenten onaangekondigd langs bij woningen. Tevens werd gekeken of er makkelijk zou kunnen worden ingebroken.

Bron: Telegraaf (https://www.telegraaf.nl/nieuws/2001468407/aantal-woninginbraken-in-7-jaar-gehalveerd)

Op de website https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak/tips-om-woninginbraak-te-voorkomen staan veel tips om een woninginbraak te voorkomen. Uiteraard kan Vodavi u ook adviseren om woninginbraken te voorkomen. Zeker nu de vakantieperiode weer voor de deur staat, is het verstandig om inbrekers geen kans te geven.

Kortom: Geef inbrekers geen kans!

Wilt u meer weten over inbraakbeveiliging en/of camerabeveiliging, neem dan contact op met Vodavi bv. Vodav is bereikbaar op maandag t/m vrijdag, van 8.00-17.00 uur via telefoonnummer 0182353685 of vul ons contactformulier in.