Eisen Keurmerk Voertuigbeveiliging aangescherpt voor auto’s met keyless entry

Eisen Keurmerk Voertuigbeveiliging aangescherpt voor auto’s met keyless entryEisen Keurmerk Voertuigbeveiliging aangescherpt voor auto’s met keyless entry

Een contactloze autosleutel: zowel een vloek als een zegen. Voor de eigenaar van een auto met keyless entry, is het alleen zaak dat hij of zij de sleutel bij zich draagt om de auto te openen. Handig, toch? Helaas is het signaal, dat door de autosleutel wordt uitgezonden, in veel gevallen makkelijk te verlengen. Hierdoor blijkt het stelen van een voertuig een fluitje van een cent te zijn. Deze vorm van diefstal, ook wel relay attack genoemd, blijkt inmiddels populairder dan het intikken van het autoruitje. Daarom scherpt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) per 1 juli 2019 de eisen van het Keurmerk Voertuigbeveiliging aan.

Relay attack

De relay attack diefstallen zijn met name verzekeraars en leasemaatschappijen een doorn in het oog. Hoe verzekeraars omgaan met auto-inbraken zonder schade is heel verschillend. Het Keurmerk Voertuigbeveiliging is bij veel verzekeraars een eis om een autoverzekering af te kunnen sluiten. Samen met verzekeraars, afnemers, leveranciers, leasemaatschappijen en certificatie-instelling Kiwa SCM, heeft het CCV de eisen voor het keurmerk Voertuigbeveiliging aangepast. Vanaf 1 juli 2019 is voor veel nieuwe automodellen een extra maatregel nodig, om het certificaat Voertuigbeveiliging te krijgen. Vanaf 1 juli 2020 is voor alle auto’s met keyless entry een extra maatregel nodig tegen relay attack. “Door de eisen aan te scherpen, hopen we de autofabrikanten en leveranciers uit te dagen om te komen met blijvende oplossingen, die passen binnen het schema Keurmerk Voertuigbeveiliging”, aldus Martine Hoofwijk, adviseur van het CCV.

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Lees het complete artikel op de site van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid) middels de link https://bit.ly/2SB5NNs.

Bron: het CCV

Vodavi

Vodavi is meer dan alleen een installatiebedrijf. Wij houden u ook graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de markt op het gebied van beveiliging, geluid, wifi-netwerk en telefonie.