Inbrekers op pad na coronacrisis

Inbrekers gaan weer volop op pad na coronacrisis

Een inhaalslag voor het inbrekers gilde lijkt te Inbrekers gilde op pad - Vodavi kan u adviseren op het gebeid van beveiligingzijn begonnen.De maatregelen ter voorkoming van het coronavirus worden versoepeld. De regering laat steeds meer mogelijkheden open voor mensen om er weer op uit te gaan, te gaan sporten of lekker een paar dagen weg te gaan. Kortom: mensen gaan weer vaker de deur uit. Dat wordt ook gezien door het inbrekersgilde.

Ingebroken

Volgens de Nationale Politie werd in april en mei gemiddeld 350 keer per week ingebroken. In juni steeg dat tot 450 keer, zo meldt De Telegraaf. In sommige plaatsen is er zelfs sprake van meer dan een verdubbeling van het aantal woning- en/of bedrijfsinbraken.

Noord- en Zuid-Holland

Volgens projectleider woninginbraak Sybren van der Velden van de Nationale Politie wordt het belangrijk om alert te zijn, nu weer meer mensen erop uit trekken. Ook voor inbrekers gaat het leven geleidelijk terug naar het ‘oude normaal’. Niet alleen de politie, maar ook de verzekeraars stellen vast dat het aantal inbraken de laatste weken een opwaartse trend vertoont. Vooral in Noord- en Zuid-Holland is dat het geval. Oscar van Elferen van het Verbond van Verzekeraars verwacht dat het aankomende vakantieseizoen er helemaal voor gaat zorgen dat inbrekers hun tijdens de coronacrisis ontstane achterstand gaan wegwerken. Volgens de Inbraak Barometer van Interpolis heeft het postcodegebied 1015 het grootste inbraakrisico. Dat is het noordelijke deel van de Jordaan en de Grachtengordel. De minste kans op inbraak heeft postcodegebied 8043 in het noordelijkste deel van Zwolle.

Bron: https://beveiligingnieuws.nl/nieuws/inbrekers-weer-volop-op-pad-na-coronadip

Vakantie

Nu het weer toegestaan is om te reizen en mensen na een lange periode van thuiswerken en thuis zijn, graag ‘weg’ willen, worden er vele vakanties geboekt. Ook dat is natuurlijk weer ‘koren op de molen’ voor het inbrekersgilde. Wanneer u met vakantie gaat, zorg dat uw woning en/of bedrijf geen ‘lege’ indruk achterlaat. Laat iemand de post ophalen; leeg geen waardevolle spullen in het zicht van een inbreker; zet uw vakantiekiekjes pas op social media wanneer u weer thuis bent … Zo zijn er nog vele maatregelen die u zelf kunt nemen om te voorkomen dat u na een welverdiende vakantie wordt verrast door een ongenode gast of verrassingsbezoek van een inbreker.

Beveiliging

Wist u dat u zelf ook al veel kan doen om het een inbreker zo moeilijk mogelijk te maken? Naast de hierboven al genoemde tips wanneer u met vakantie bent, doen goed en gecertificeerd hang- en sluitwerk al goed werk. Ook een beveiligingsinstallatie en/of een camerasysteem zorgen er voor dat een inbreker normaal gesproken liever uw deur voorbij loopt.

Meer informatie

Vodavi kan u helpen en adviseren bij het maken van keuzes om het de inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Zeker ook met het oog op komende vakantieperiode, kunt u het een inbreker niet lastig genoeg maken.  Een alarminstallatie is maatwerk, geen woning of bedrijf past in een ‘standaard’ beveiligingsplan. Neemt u dan ook gerust contact op met Vodavi, uw gespecialiseerd partner op het gebied van beveiliging, telecommunicatie,en geluid. Stuur een mailbericht aan info@vodavi.nl en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op.