Laat uw alarminstallatie jaarlijks controleren!Vodavi adviseert haar klanten een jaarlijks onderhoud van de alarminstallatie.

Een alarminstallatie is er voor de veiligheid en om het huis of bedrijfspand te beschermen tegen inbraak en/of brand. Om er zeker van te zijn dat een alarminstallatie naar wens blijft werken, adviseren wij onze klanten om jaarlijks een onderhoud/controle te laten uitvoeren.

Waarom jaarlijks onderhoud van alarminstallaties van belang is?

Om aan de eisen van de BORG regeling en/of de Certificatieschema’s Brandmeldinstallaties te voldoen en uw beveiligingsinstallatie optimaal te laten functioneren, is het van belang dat de installatie jaarlijks wordt gecontroleerd. Deze werkzaamheden worden opgenomen in een onderhoudsovereenkomst.

Zelfs een verzekeringsmaatschappij kan de dwingende eis bij u neerleggen om de beveiligingsinstallaties (twee)jaarlijks te laten controleren. Dit kan een onderdeel zijn van uw verzekeringscontract.

Wanneer u met Vodavi in zee gaat, wordt door ons elk jaar contact met u opgenomen. Wij maken dan met u een afspraak voor het jaarlijks onderhoud aan uw beveiligingsinstallatie. Met het jaarlijks onderhoud wordt de kans op storingen en nodeloze alarmeringen tot een minimum beperkt. Na deze controle ontvangt u een rapport van de bevindingen.

Wat zijn de werkzaamheden bij een jaarlijks onderhoud?

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die (twee)jaarlijks zullen worden uitgevoerd:

 • melders/sensoren worden gereinigd en getest.
 • tevens wordt er gekeken of er geen obstakels voor de detectoren zijn geplaatst, zodat het bereik van de melders optimaal blijft.
 • flitser en sirene worden getest.
 • camera’s worden nagekeken en schoongemaakt.
 • testen of alle meldingen, die door de diverse melders (inbraak-, overval-, sabotage-, en brandalarm) worden gegenereerd, door de meldkamer worden ontvangen.
 • batterijen en noodstroom accu’s worden gemeten op capaciteit, zodat u zeker weet dat bij stroomuitval de beveiliging zijn werking niet verliest.
 • het systeem wordt gecontroleerd op lekstromen.
 • het geheugen wordt uitgelezen op systeemfouten.
 • een back-up wordt gemaakt van de programmering, zodat bij een defect aan het systeem alle        geprogrammeerde gegevens, zoals gebruikerscode(s) behouden blijven.
 • aanpassen van codes en/of instellingen als u dat wenst.
 • systeem wordt bijgewerkt naar de meest recente software update, beschikbaar gesteld door de fabrikant.

Met bovenstaande controlepunten bent u verzekerd van een optimale conditie van uw alarmeringsinstallatie en/of camerasysteem en worden risico op storingen en nodeloze meldingen beperkt.

Informatie

Wilt u meer weten of u wilt een afspraak inplannen voor een jaarlijks onderhoud, neem dan gerust contact op met Vodavi bv, via telefoonnummer 0182 353685 of stuur een mailbericht aan info@vodavi.nl.